Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Необеленият патладжан се нарязва на кръгове, посолява се и се оставя да пусне сок. След това се измива и се оставя да изсъхне.
Кръговете от картофи и патладжани се запържват в горещо олио.
За соса: лукът и чесънът се нарязват ситно и се запържват в малко олио. Добавя се пюрето от домати, а след това и консервата домати, водата с мазнината, захарта и подправки по желание, след което всичко се вари заедно за кратко.
Сместа се прехвърля в огнеупорен съд, като на дъното му се разпределят картофите, заливат се с малко доматен сос и се поръсват с предварително сварения кус кус. След това се подрежда ред патладжани, залива се със сос и отново кус кус, а най-отгоре се разпределят печените чушки и се заливат с останалите сос и кус кус. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º С 40 минути.
Мусака от зеленчуци
22 Юли 2014
12276
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари