1 кг праз
150 мл доматено пюре
малко масло
малко магданоз
50 грама сирене моцарела
1 глава лук
малко черен пипер
1 заквасена сметана
500 гр мляно месо
малко сол
Нарежете ситно лука и го сложете да се задушава в малко мазнина.
Междувременно измийте и почистете праза, след което го нарежете на кръгове.
В голяма купа сложете вода и малко сол.
След като водата заври, добавете праза и оставете да се вари около 5 минути. След като празът се свари, изцедете.
Щом задушите лука, добавете доматеното пюре и оставете да къкри още няколко минути.
Добавете и месото и оставете да къкри още 15 минути.
Прибавете малко магданоз и дафиновия лист.
Подреждане на мусаката:
В огнеупорен съд подредете един ред праз, ред сос и повтаряйте процедурата, докато свършат съставките.
Отгоре изсипете сметаната и равномерно я разпределете.
Покрийте с нарязаната моцарела и поставете във фурната на 200 градуса за около 20 минути.