Необходими продукти
1 кг тиквички
150 г домати
100 г ориз
2/3 ч.ч. растително масло
200 мл прясно мляко
3 яйца
1 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
Направена по този начин мусаката става божествена, пробвайте още довечера
Обелете тиквичките и ги нарежете на кръгчета, подправете ги със сол и ги оставете да престоят за 10 минути. След това ги запържете за няколко минути в предварително загрята мазнина. В останалото растително масло задушете настърганите на ренде домати за 5-10 минути. Прибавете ориза, червен пипер и залейте 1 ч.ч. топла вода. Подправете със сол на вкус и варете докато ястието напълно поеме водата, като бъркате. Малко преди да е готово поръсете със ситно нарязан магданоз. Във форма за печене наредете един пласт тиквички, отгоре ориз, като трябва да завършите с тиквички. Разбъркайте добре млякото и яйцата и залейте ястието. Запечете предварително загрята фурна на умерена температура, докато придобие златисто кафеникав цвят, за около 20 минути.