Всички зеленчуци (без картофите) заедно с гъбите се нарязват ситно и се слагат в тиган, запържват се със зехтин и масло, но на силен огън, за да не пуснат гъбите вода. Маслото няма да позволи да изгори лукът. И да пуснат вода гъбите, оставете да поврат на силен огън, за да се изпари. Щом зеленчуците се изпържат хубаво, се добавя оризът и продължаваме с пърженето, като през цялото време не се добавят сол и подправки (солта ще извади водата от гъбите и от другите зеленчуци). След като се изпържат, се добавят подправките (малко сол, Вегета, шарена сол, шарен пипер, кориандър и микс за мляно месо или каквито подправки предпочитате). В тавичка се подрежда ред картофи, нарязани на кръгове, и отгоре се изсипва плънката, покрива се с още един ред картофи и се залива с топла вода. Мусаката се поставя във фурната и се пече, докато се изпари голяма част от водата. Водата не трябва да извира напълно, защото ястието ще бъде сухо. Яйцата се разбиват със сметаната и се изливат върху изпечената мусака, след което тавата се връща да се допече още съвсем малко, за да се зачерви заливката.
Мусака с гъби
6 Март 2015
16401
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари