Мусака с домати и моцарела
20 Юни 2014
9658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. патладжани
600 гр. домати
250 гр. моцарела
1 супена лъжица масло
3 яйца
4 супени лъжици сметана за готвене
2 супени лъжици прясно мляко
1-2 стръка магданоз
Измийте патладжаните, обелете и нарежете на парчета, след което изчакайте да пуснат горчивата си вода. Измийте доматите, също ги обелете и нарежете на парчета (кръгчета).
Намажете огнеупорен съд с масло, след което подредете на пластове патладжаните, доматите и резените моцарела. Всеки ред овкусете със сол и черен пипер. Разбийте яйцата с млякото и сметаната за готвене, подправете на вкус и добавете магданоза. Изпечете мусаката загрята фурна за 40 - 50 минути на 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари