Мусака с кисело зеле

вход през zajenata.bg
Мусака с кисело зеле
admin
Добавена от: admin
71244
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Зелето се накълцва ситно и се задушава в част от маста (2 с.л.) до омекване. Лукът също се наситнява и се задушава отделно в останалата сгорещена мас. Към него се добавя каймата, като се бърка с лъжица, за да се надроби и запържи добре. Добавят се доматеното пюре, нарязаният магданоз, червен и черен пипер на вкус. Плънката се оставя да поври на бавен огън почти до готовност на каймата. 
В подходяща тавичка се редят пластове от нарязаното зеле и плънката, като се завършва с ред зеле. Мусаката се слага в загрята силна фурна и се запича до готовност. Малко преди да се извади, се залива със смес от разбитите яйца с млякото, брашното и малко сол, и се допича, докато заливката се позачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft