Мусака с печени червени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мусака с печени червени чушки
Мусака с печени червени чушки
admin
Добавена от: admin
34409
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 килограм смляно месо (говеждо или телешко)
10-12 печени червени пиперки, обелени (може и от буркан)
1 малък морков, настърган
1 малка глава кромид лук
3 скилидки чесън
малко накълцан магданоз
1-2 щипки риган
сол и черен пипер
3 яйца
200 мл / 1 чаша заквасена сметана
50 мл / ¼ чаша прясно мляко
пресен копър

Задушете лука, чесъна и моркова в малко зехтин или олио, докато омекнат. Прибавете смляното месо, щипка риган, сол и черен пипер на вкус и гответе на умерен огън за около 20 минути, докато течността се изпари. Добавете нарязания магданоз.
Оставете чушките за 5-10 минути да се отцедят в гевгир. Намазнете тавичката със зехтин, покрийте дъното й с пласт от печените чушки. Отгоре разпределете плънката и покрийте с останалите пиперки.
Разбийте яйцата добре, прибавете сметаната и млякото. Получената заливка изсипете на равномерен пласт върху чушките и поръсете с малко копър.
Изпечете мусаката в предварително загрята фурна, докато заливката стане готова и добие прятен златисто-кафяв цвят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft