Мусака с печени чушки, сирене и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Мусака с печени чушки, сирене и яйца
Мусака с печени чушки, сирене и яйца
admin
Добавена от: admin
32009
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
250 гр. сирене (или извара
10 печени червени чушки
1 с.л. кисело мляко
3-4 стръка магданоз
черен пипер
2-3 с.л. олио
1 голям домат

Обелете изпечените чушки, след което ги нарежете на парчета (ивици). Разбийте яйцата, след което ги смесете с натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. Намажете половината олио по дъното и стените на малка тавичка, след което разстелете внимателно половината чушки, така че да покрият плътно съда. Отгоре разпределете половината от яйчената смес, след което покрийте с нов ред чушки. Завършете със сместа от сиренето и яйца.

Отгоре покрийте мусаката с нарязан на шайби пресен домат и поръсете с останалата част от олиото. Пъхнете в сгорещена фурна (220°С) за 15-20 минути (докато се зачерви). По желание поръсете с настърган кашкавал и оставете да се запече повторно за 5 минути.

От това количество продукти се получават 4 порции. Мусаката е вкусна и топла, и студена. Поднесете както ястие или предястие.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft