1 кг. пилешки дробчета
2 глави кромид лук
2 моркова
1 червена чушка
200 гр. гъби
2 домата
сол на вкус
млян черен пипер
1 с.л. чубрица
1-2 стръка босилек
За заливката:
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
Пилешките дробчета се слагат в леко подсолена вода. След като кипнат, се оставят на умерен огън за 5 минути.
В йенска тавичка се нарежда кромидът, нарязан на колелца. Поръсва се с черен пипер, сол и чубрица.
Върху него се нареждат отцедените от водата пилешките дробчета, наръсват се с подправки и се покриват с морковите и чушката, нарязани на големи кубчета, и гъбите - на филийки.
Похлупва се и се пече на не много силен огън, докато в тавичката се отдели течност от зеленчуците. Похлупакът се маха и печенето продължава.
Отгоре се нареждат плътно един до друг доматите, нарязани на колелца, посоляват се и се поръсват с босилек.
Щом се запекат, се заливат с прясното мляко и разбитите в него яйца. Заливката се запича до златисто.