Мусака с пилешко

вход през zajenata.bg
Мусака с пилешко
admin
Добавена от: admin
28856
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. картофи
500 гр. задушено пилешко (300 гр. бяло месо, 2 бутчета, 2 крилца)
100 гр. кашкавал
2 яйца
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
1/2 лъжичка смлян червен пипер
1 супена лъжица смесени сухи подправки
малко магданоз
малко черен пипер
300 мл прясно мляко
180 гр. заквасена сметана

Месото се сварява с малко вода (по-скоро се задушава), така че да може да се отдели от костите. Отделя от костите и се нарязва ситно. 
В тиган с малко олио слагаме ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязания чесън да се запържат, след което добавяме месото. Запържваме за кратко, за да се смесят вкусовете. Прибавяме подправките и магданоза. В тавичка подреждаме нарязаните на тънки филийки картофи, след това ред от месото и отгоре - ивици кашкавал. От същите съставки подреждаме и втори ред. 
Заливаме с млякото и печем във фурната на 200 градуса. Към края добавяме заквасена сметана, в която сме разбили 2 яйца. Връщаме тигана във фурната и допичаме. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft