Мусака с пилешко и зеленчуци
22 Декември 2011
16059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото се смила в кухненски комбайн или машинка за месо. Лукът се запържва с половината мазнина и после се добавя вече смляното месо, черен пипер и сол.
Зеленчуците се почистват. Тиквичките, морковите, чушките и картофите се нарязват на дребни кубчета, запържват се заедно с обеления чесън в другата половина от мазнината, сваля се от огъня и се прибавят нарязаните зелени подправки.
В намазана с масло тава се редят ред зеленчуци, ред месо и така докато свършат. Завършва се с ред нарязани на кръгчета домати, прибавя се около 1 в. ч. вино и се запича до готовност. Настъргва се кашкавал и се запича за ще 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари