В зависимост от големината на рибата, тя се нарязва на шайби, на парчета или се оставя цяла. Леко се посолява и се поръсва с подправките. Нарежда се в намазнена тава. Между рибата се слагат зеленчуците, предварително леко осолени. Всичко се покрива с майонеза (да се внимава със солта, тъй като майонезата е солена). Пече се до зачервяване на майонезата. По желание може да се поръси с малко настърган кашкавал и да се допече.
* Рибата може да се приготви в различни варианти:
- само риба, покрита с майонеза;
- риба, лук и моркови, наредени на пластове: лук на полумесеци, риба, настърган на едро морков, майонезата;
- риба, лук, моркови и само някои от зеленчуците;
* Друг вариант е овкусената риба да се запече с майонезата. Зеленчуците се задушават под похлупак с 1-2 с.л. олио (зехтин) и малко вода, докато омекнат. При сервиране в платото се слага от рибата, зеленчуците, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поставя резен или кръгче лимон.