Мусака с риба и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Мусака с риба и зеленчуци
Мусака с риба и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
11173
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

В зависимост от големината на рибата, тя се нарязва на шайби, на парчета или се оставя цяла. Леко се посолява и се поръсва с подправките. Нарежда се в намазнена тава. Между рибата се слагат зеленчуците, предварително леко осолени. Всичко се покрива с майонеза (да се внимава със солта, тъй като майонезата е солена). Пече се до зачервяване на майонезата. По желание може да се поръси с малко настърган кашкавал и да се допече.

* Рибата може да се приготви в различни варианти:
- само риба, покрита с майонеза;
- риба, лук и моркови, наредени на пластове: лук на полумесеци, риба, настърган на едро морков, майонезата;
- риба, лук, моркови и само някои от зеленчуците;
* Друг вариант е овкусената риба да се запече с майонезата. Зеленчуците се задушават под похлупак с 1-2 с.л. олио (зехтин) и малко вода, докато омекнат. При сервиране в платото се слага от рибата, зеленчуците, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поставя резен или кръгче лимон. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft