Мусака с тиквички и кашкавалена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мусака с тиквички и кашкавалена коричка
Мусака с тиквички и кашкавалена коричка
admin
Добавена от: admin
46089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тиквичките се остъргват, измиват се и се нарязват ка кръгчета, които се подсушават и се полуизпържват в част от мазнината. Отделно се задушава до омекваме ситно нарязаният лук, към който се прибавят червеният пипер, смляното месо, част от доматите, обелени и нарязани на ситно. Сместа се посолява, залива се с малко гореща вода или бульон и се оставя да поври на тия огън. След това се отстранява от огъня и се подправя със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз. В тава се нареждат пласт от нарязани на тънки филийки червени домати, над тях се изсипва на равен пласт изпърженото месо, а над него се нареждат изпържените тиквички. Отгоре се покрива огново с тънки филийки червени домати и мусаката се поставя да се запече до зачервяване. Над така приготвената мусака се налива на равен пласт сос, приготвен от запърженото брашно, разредено с прясното мляко, в който се разбиват добре яйцата. Отгоре се настъргва кашкавалът и мусаката се запича отново до зачервяване. Готовата мусака се нарязва на порции и се поднася със салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft