за една порция:
130 г заешко месо
25 г /препълнена супена лъжица/ мазнина
25 г /1/2 малка глава/ лук
50 г /1 брой/ патладжани
доматен сос от 50 г домати или 5 г доматено пюре
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
70 мл /1/2 водна чаша/ мляко
1/4 яйце
магданоз
ситно счукан черен пипер
червен пипер
сол
Нарязаният на дребно лук се пържи в част от мазнината. Прибавя се смляното месо и се пържи. Слагат се солта, червеният и черният пипер, доматеното пюре и нарязаният на дребно магданоз. Част от получената смес се разстила в тава. Отгоре се нареждат нарязаните на филии и полуизпържени патладжани. Върху тях се слага втори ред от сместа и върху него - пак патладжани. Така подредената мусака се залива с прецеден доматен сос и малко хладка вода. Пече се на фурна. Опечена, мусаката се залива със смес от яйцата, млякото и брашното и се запича отгоре.