Мусака със сос Бешамел

вход през zajenata.bg
Мусака със сос Бешамел
admin
Добавена от: admin
20047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана
зехтин
две глави лук
2 скилидки чесън
500 грама мляно агнешко месо
2 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица магданоз
сол и черен пипер
половин литър вода
200 грама бульон от зеленчуци
2 картофа
2 домата
За бешамела: 
30 грама маргарин
30 грама брашно
30 грама прясно мляко
сол и черен пипер
2 яйца
50 грама настърган кашкавал
 

Измийте патладжаните, нарежете ги на тънки кръгчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят за един час. През това време нарежете картофите на филийки. Изпържете патладжаните в зехтин от двете страни до златисто. Отцедете ги на кухненска хартия. 
В отделен съд запържете месото и ситно нарязания лук и чесън в малко олио. Добавете доматеното пюре, магданоза, бульона. Задушете 15-тина минути. 
В дълбока тава поставете един ред месо, ред домати, ред патладжани и отгоре подредете картофите. Направете бешамел сос от маслото, брашното и млякото. Смесете ги на огъня, добавете жълтъците на яйцата и настъргания кашкавал. След това смесете с разбитите белтъци. Изсипете сместа върху подредените съставки в тавата и печете около 40 минути. Поднесете мусаката топла.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft