Мхх.. толкова мекичък, пухкав и лесен! Все едно съм при баба на гости /Видео/

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мхх.. толкова мекичък, пухкав и лесен! Все едно съм при баба на гости /Видео/
Мхх.. толкова мекичък, пухкав и лесен! Все едно съм при баба на гости /Видео/
46980
Мхх.. толкова мекичък, пухкав и лесен! Все едно съм при баба на гости /Видео/
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти за тутманика:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)

1 чаена ч. прясно мляко

1 чаена л.

сода
1 пакетче суха мая
1 суп. л. захар
1 чаена л. сол
500-700 грама брашно
110 грама масло
370 грама сирене

 

Приготвяне на тутманика:

Първо разтворете маята във вода. След това добавете захарта и изчакайте – необходимо е да се надуе.

Замесете тесто с изброените продукти, но без сиренето и маслото. Оставете готовото тесто да втаса – това обичайно отнема около половин час.

Сега разделете тестото на три. Разточете 3 кори под формата на правоъгълник. Обилно намажете всяка кора с масло, поръсете с натрошено сирене и оформете руло.

Намажете тавата с мазнина. Нарежете с остър нож получените рула на малки парчета – около 2-3 см и ги подредете в тавата, но ги поставете вертикално.

Нека има повече място между отделните парчета, защото ще увеличат обема си. Най-отгоре намажете с разбития жълтък. Оставете за 20-ина минути и печете на 200 градуса около половин час. Фурната трябва да е предварително загрята.

След като тутманикът се изпече, извадете го от фурната и го напръскайте с малко вода. После покрийте с подходяща кърпа и оставете за четвърт час

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft