Мъжът ми ги обожава - може да излапа целия буркан на един път! Пълнени мариновани чушлета със зеле:
17 Август 2016
62821
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Типичните мариновани чушки едва ли ще ви изненадат. И киселото зеле се приготвя в почти всяко семейство. Но чушки, пълнени със зеле - вкусотия, която малцина са правили!
Продукти:
35-40 бр. червени чушки ( камби )
3 кг зеле
2 моркова
13 скилидки чесън
копър на вкус
магданоз на вкус
2 с.л.
сол
1 чаша захар
1 л вода
0,5 чаша олио
0,5 чаша оцет
Приготвяне:
- Почистете чушките от стеблата и семената, след което ги бланширайте във вряща вода за 5-7 минути.
- Нарежете зелето, настържете морковите, добавете нарязаните подправки, чесън и люта чушка. Подправете със сол на вкус и разбъркайте.
- Напълнете чушките със зелето и напълнете плътно с бурканите.
- Направете саламура от водата, солта, захарта, олиото и оцета. След това залейте с нея чушките в бурканите, затворете с капаци стерилизирайте 20-30 минути в зависимост от големината на бурканите.
- Затворете стегнато бурканите и ги обърнете с главата надолу. Покрийте с одеяло и ги оставете така, докато изстинат.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари