Предлагаме ви рецепта за шоколадова торта с изтънчен вкус и красота. Без брашно, тесто, яйца, тя е идеална за тези, които не желаят да се занимават с печене.
Да се объркате с приготвянето й и да я развалите е невъзможно.
Кремът е необходимо да бъде достатъчно маслен, а шоколадът да е горчив, за да компенсира нежния мус и сладостта на кондензираното мляко.
Разтворим пудинг в пакети бихте могли да намерите във всеки супермаркет или магазин за хранителни стоки.
Шоколадова торта без печене
Нека не ви плаши дългият списък с продукти: те всички се повтарят! Подготовката е извънредно проста: стопля се, смесва се и се изсипва във формата.
Необходими продукти за основата:
• 250 гр. бисквити
• 200 грама тъмен шоколад
• 1/2 чаена чаша варено кондензирано мляко
• 1/2 чаена чаша сметана (38% масленост)
Необходими продукти за Муса с кондензирано мляко:
• 500 мл сметана (38% масленост)
• 1 пакет (80гр.) разтворим пудинг ванилия
• 2 супени лъжици варено кондензирано мляко
Необходими продукти за глазурата:
• 150 грама тъмен шоколад
• 150 мл сметана (38% масленост)
• 50 гр. масло
Начин на приготвяне:
1. В дълбок тиган смесете продуктите за основата: шоколад, масло, варено кондензирано мляко и сметана . Поставете съда на огъня и разбърквайте непрекъснато докато се получи еднородна смес.
Свалете тигана от котлона, изчакайте леко да се охлади шоколадовата маса и добавете натрошените на много ситно бисквитки. Изсипете шоколадовата смес с бисквитките във формата и загладете.
2. Дъното на формата за торта е необходимо да е с диаметър 24 см. Застелете го с хартия за печене. Ако желаете да получите торта с перфектни ръбове, поставете вътре във формата пластмасов сладкарски пръстен. Ако не разполагате с такъв, не се притеснявайте.
3. Пригответе муса с кондензирано мляко: Смесете сметаната с пудинга и след това ги разбийте. На края, добавете кондензираното мляко.
4. Разпределете муса във формата върху шоколадовата смес с бисквитки, изгладете повърхността му със силиконова шпатула. Поставете във фризера за един час.
5. За да приготвите шоколадовата глазура разтопете маслото, добавете сметаната и разбъркайте, за да се получи гладка и еднородна консистенция. Охладете до стайна температура и изсипете глазурата върху муса. Поставете тортата в хладилника за да се стегне глазурата.
Много сочна, вкусна, шоколадова. За калориите не казваме нищо ... понякога, можете и да се поглезите!
Тази рецепта ще разтопи нечие сърце, споделете я!