Мъжът ми реши да ме изненада за вечеря и ми приготви типично италианско ястие- отсега нататък ще го оставям той да готви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъжът ми реши да ме изненада за вечеря и ми приготви типично италианско ястие- отсега нататък ще го оставям той да готви
Мъжът ми реши да ме изненада за вечеря и ми приготви типично италианско ястие- отсега нататък ще...
27138
Мъжът ми реши да ме изненада за вечеря и ми приготви типично италианско ястие- отсега нататък ще го оставям той да готви
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Конкильони с кайма и сос бешамел

За да приготвите конкильони с кайма и сос бешамел, първо е нужно да закупите специална паста. Най-подходящи за случая са конкильони, лумакони и канелони.

Най-важното в това италианско ястие е плънката, която може да бъде различна.

Ако приготвите пастата с месо, ястието ще напомня на висококачествени кнедли. Опитайте ги с месо, ще ви хареса!

Продукти:

• Конкильони 30 броя
• Кайма от говеждо месо 650 грама
• Червени чушки 2 броя
• Кашкавал 70 грама
• Зелен лук 70 грама
• Зеленчуков бульон 300 мл.
• Слънчогледово олио 4 супени лъжици
• 3 супени лъжици брашно
• Мляко 450 мл.
• Масло 2 супени лъжици
• Черен пипер (млян) на вкус
• Сол на вкус

Приготвяне:

1. Пригответе плънката. Почистете чушките, нарежете ги на малки кубчета, а лука – на кръгчета. Запържете зеленчуците в растително масло. Добавете говеждата кайма и задушавайте в продължение на 4-5 минути. Изсипете бульона, прибавете сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа да къкри на слаб огън за още 25 минути.

2. Пригответе соса. Разтопете в тиган маслото и добавете брашното. Разбъркайте и гответе в продължение на 2 минути. След това изсипете млякото. Добавете сол и черен пипер. Варете сместа на огъня до тогава, докато соса придобие средно гъста консистенция. Добавете половината от настъргания кашкавал. Оставете да изстине и излейте във формата за печене.

3. Сварете конкильоните до полуготовност. Напълнете ги с плънката и ги поставете в соса.

4. Сложете ястието да се запече в предварително загрята до 170 градуса фурна за 15 минути.

5. Поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 3 минути във фурната.

Ако сложите вместо плънка от кайма сладък пълнеж, вие ще получите оригинален десерт, с който ще изненадате приятно семейството си. Експериментирайте, зарадвайте близките си и споделете с тях рецептата!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft