Мъжът ми само като види, че взимам каймата и му е ясно какво следва, любимият му арабски кебап, вкусен и сочен както винаги

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мъжът ми само като види, че взимам каймата и му е ясно какво следва, любимият му арабски кебап, вкусен и сочен както винаги
Мъжът ми само като види, че взимам каймата и му е ясно какво следва, любимият му арабски кебап,...
345680
Мъжът ми само като види, че взимам каймата и му е ясно какво следва, любимият му арабски кебап, вкусен и сочен както винаги
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лула-кебап е вкусно и питателно ястие от арабската кухня, което с радост бихме искали да споделим с вас. Това е една рецепта за вкусно и сочно ястие, широко разпространено в Кавказ, Централна Азия и Турция.

То е много популярно сред любителите на печено месо по цял свят и представлява намушен на шиш кебап във форма на лула, увит с тънки филийки бекон.


Лула-кебап е един чудесен избор както за отдих сред природата, така и за засищаща домашна вечеря. А тази оригинална рецепта ще зарадва вас и цялото ви семейство.

Лула-кебап в бекон печен на фурна


Необходими продукти:
. говеждо месо – 600 грама
. сол – на вкус
. бекон – 200 грама
. сланина – 250 грама
. черен пипер (млян) – 1/2 чаена лъжичка
. яйце – 1 брой
. лук – 3 глави
. вода – 200 мл
. кориандър – 2 чаени лъжички

 

Начин на приготвяне:


1. Прекарайте телешкото месо със сланината през месомелачка.

2. В каймата добавете сол, подправки и яйце. Можете по желание да добавите и кимион, сух босилек и червен пипер. Смесете всичко добре.

3. Лукът, нарязан на малки кубчета се добавя към плънката. Омесете добре.

4. Намокрете ръцете си във вода и оформете лула-кебапа. Промушете в него шишчето и равномерно разпределете каймата.

5. Нарежете на тънки филийки бекона и увийте с тях кебапа.

6. Покрийте тавата за печене с пергамент и внимателно положете шишчетата.

7. Поставете лула-кебапът в предварително загрята на 190 градуса фурна. Печете ястието в продължение на 30 минути.

И ето, сочният лула-кебап в бекон е готов! Препоръчваме ви да сервирате това ястие с изумителния азърбайджански сос от нар – наршараб. Той се приготвя като смесим 3 супени лъжици сок от нар, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, черен пипер на вкус и 1 супена лъжица лимонов сок. Смесваме и разбъркваме добре продуктите, след което за по-добро съхранение, е необходимо да поставим соса в хладилник.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft