Малко вероятно е да намерите по-лесен начин, за да приготвите любимия си "Наполеон" . Вкусен, нежен, перфектно напоен с млечен крем - ще се радвате на този красив десерт. Насладете се на вкуса и, забележете, няма да имате дори и вреда по фигурата ви.
На какво дължи този мързелив "Наполеон" толкова много суперлативи? Тънката пита е способна на много! Ако не знаете от какво са блатовете, няма да се досетите веднага, че десертът е бил приготвен по некласически начин. Основното нещо - не е нужно да се пече
съставки
лаваш пита (арабски питки за дюнер) 600 g
прясно мляко 500 ml
Яйце 2 броя
захар 100 g
масло 50 g
Пшенично брашно 2 супени лъжици
нишесте 1 супена лъжица
подготовка
Поставете листата от лаваш на работната повърхност. Нарежете на правоъгълници, за да отговарят на размера на бъдещата торта, или нарежете на кръгли парчета с помощта на чиния. Колкото повече наредите, токлкова тортата по-красива ще стане.
Пригответе крема. В тенджера смесете яйцата със захарта, разбъркайте до пухкава смес. Без да преставате да биете, на малки порции добавете брашното и нишестето. Премахнете всички бучки. Изсипете на тънка струя млякото (със стайна температура) и разбъркайте отново.
Поставете тенджерата на печката. При непрекъснато разбъркване оставете сместа да къкри на слаб огън до сгъстяване (около 10 минути). Отстранете крема от печката, охладете. Сложете маслото в тенджерата, разбърква се, докато се разтвори напълно.
На широка плоска чиния, съградете тортата: всяка питка намажете с крем. Ако листата се счупят, не се притеснявайте. Оставете 2–3 сухи листа за поръсване: нарежете ги на малки парченца.
Оставете тортата за 1,5–2 часа при стайна температура, след това я оставете да се съхранява в хладилник за една нощ.
Ако искате да се измъкнете от класическия вкус на крема, погледнете други опции за неговата подготовка.
Запазете рецепти, споделете ги с приятели и не забравяйте за харесвания!