Взех 1 бутер кори и сметана, по- лесно от бисквитена торта се оказа, а в пъти по- вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Взех 1 бутер кори и сметана, по- лесно от бисквитена торта се оказа, а в пъти по- вкусно
85537
Снимков материал: pixabay.com
Взех 1 бутер кори и сметана, по- лесно от бисквитена торта се оказа, а в пъти по- вкусно

Не е необходимо да е събота или неделя, за да зарадвате семейството си с нещо вкусно. Пека мързелив Наполеон от готово бутер тесто, когато сърцето ми пожелае. 

Днес редакцията ни ще сподели рецепта за бърза и вкусна торта Наполеон . Можете да вземете готово тесто от магазина, а можете и сами да направите бутер тесто . Тортата ще има вкус на хрупкавост, а нежният й крем ще се топи в устата ви!

МЪРЗЕЛИВ „НАПОЛЕОН“ ОТ ГОТОВО БУТЕР ТЕСТО

СЪСТАВКИ

800 г бутер (без мая) тесто
500 ml сметана (33%)
200 мл кондензирано мляко
ванилия или ванилов екстракт на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Сложете готовото тесто на набрашнена маса. Измерете лентите тесто по ширината на съда за печене. Олга Матвей съветва да вземете квадратна форма от 22 сантиметра. Разточете тестото и след това с помощта на линийка нарежете на ивици от 1,5–2 сантиметра.

Покрийте с хартия за печене и след това поставете върху нея лентите тесто в шахматна дъска на разстояние около 1,5 сантиметра. Печете тестото във фурна, загрята до 180 градуса за 12 минути.

Разбийте готовия крем от хладилника, докато стане пухкав. Изсипете кондензираното мляко в разбитата сметана, също от хладилника. Добавете малко екстракт от ванилия или ванилия. Разбийте всичко добре с миксер до гладка смес.

 Поставете 2 супени лъжици сметана на дъното на съда, разпределете равномерно

Поставете първия слой бутер тесто върху крема. След това отново равномерно разпределете 2-3 супени лъжици от крема. И отново пуричките отгоре, те трябва да бъдат разположени в същия ред като първия слой. Продължете по този начин, докато не бъде попълнен целият формуляр. Най-горният слой е крем! Прехвърлете готовата торта във формата в хладилник за поне 3 часа, а най-добре за една нощ.

Някои от останалите пурички трябва да бъдат нарязани в блендер до състояние на трохи.

На сутринта с помощта на нож извадете тортата от формата, намажете отстрани тортата с останалата част от крема. Е, тогава поръсете добре страните и горната част на тортата с трохите.

Това е всичко, мързеливият Наполеон е готов. Приятен апетит!

За да научите повече за тази рецепта, гледайте видеото 

 

И приканвам всички любопитни да научат за гастрономическите капризи на великия Наполеон Бонапарт и как тортата Наполеон отразява характера на императора. Заради него бяха взети градове, а също така бяха измислени нови оригинални ястия!

Не пропускайте да изпечете мързелив „Наполеон“ от готово бутер тесто по тази рецепта! Кремът има вкус на леко разтопен сладолед. Харесва ми повече от ттадиционния крем, и се готви по-бързо и лесно. Приготвям торта от вечерта, а на сутринта вече се наслаждавам на отличния й вкус.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft