Мойте Рецепти
Всичко, което ви трябва за тази супер лесна рецепта, са голяма купа, миксер и лъжица. Нищо не се меси и оформя на ръка, така че може веднага да запретнете ръкави:
В купа се поставят кубчето мая, 3-те чаши топло мляко, 2-те чаши брашно, солта, една чаена лъжичка захар и се разбиват с миксер, колко да се смесят. Сместа се оставя да втасва 20 минути. След това в същата купа се добавят 1 яйце, 1 чаша олио и 5 чаши брашно. Отново се разбива с миксер и се оставя да втасва още 20 минути.
В друга купичка се поставят 70 мл олио или 70 гр. разтопено масло/маргарин. Взема се една по-голяма супена лъжица и се потапя в маслото, след това с нея се гребва от тестото и се пуска на купчинки в намаслена тава с диаметър 26 см.
Така се процедира, докато свърши тестото. Погачата се оставя да втаса 15 минути, след което се маже с едно разбито яйце, поръсва се със сусам или други семена по желание.
Пече се в загрята фурна, докато хубаво се зачерви и хване коричка. Поднася се топла със сирене и кисело мляко.