Мързелива лютеница на фурна - само слагаш в тавата и после пълниш бурканите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелива лютеница на фурна - само слагаш в тавата и после пълниш бурканите:
Мързелива лютеница на фурна - само слагаш в тавата и после пълниш бурканите:
112014
Източник: trafficnews.bg
Мързелива лютеница на фурна - само слагаш в тавата и после пълниш бурканите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лютеницата - вечна класика от бабино време! Та има ли някой, който да не я обича? Особено когато е домашно приготвена и сте сигурни какво точно сте сложили вътре. За съжаление днес почти никой не се наема да прави домашна лютеница - първо е трудоемко и излиза доста нерентабилно, освен ако нямате баба на село, която да ви снабдява с домашна продукция.

Второ - времето ни е разчетено до минута в съвременния забързан свят и не можем да отделим на лютеницата нужното внимание.

Е, с нашата рецепта за мързелива лютеница горното притеснение отпада! Изключително вкусна, лесна, тази печена лютеница е идеалното решение за всеки, който иска да опита да си приготви домашна лютеница:

Мързелива лютеница на фурна

Продукти: 

1,5 кг домати

2 кг чушки

1 кг патладжани

половин кг моркови

половин глава чесън

1/3 чаена чаша олио

1,5 супени лъжици захар

1 супена лъжица сол

1/2 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне: 

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на кубчета с приблизително еднакви размери. Обелете и почистете чесъна. В този момент имате два варианта за действие: Ако разполагате с кухненски робот, смелете всички зеленчуци и ги изсипете в голяма и дълбока тава, ако пък нямате под ръка робот, изсипете всички зеленчуци както са нарязани на кубчета в тавата. След като сместа е в тавата, добавете захарта и солта, и разбъркайте.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тавата. След като съдържанието заври, намалете фурната на 170 градуса и оставете да ври, като периодично разбърквате. Печете докато лютеницата получи желаната от вас гъстота, за което трябва да са необходими около 3-4 часа. Тогава добавяте олиото и черния пипер, разбърквате добре и оставяте във фурната за около 20-тина минути.

След като лютеницата е сварена, идва моментът, в който трябва да я пасирате, освен ако предварително не сте смляли зеленчуците. Пробвайте как е на вкус и ако е необходимо, овкусете според вашите предпочитания. Пълните в бурканчета, които стерилизирайте за около 10 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft