Проста и вкусна рецепта за орехов сладкиш , която няма как да не ви се понрави, ако сте любител на ядките. Нарекохме този сладкиш с орехи Мързеланка - просто защото е наистина много, ама много мързелив и дори новак в кухнята ще се справи отлично.
Орехов сладкиш Мързеланка
Продукти:
1 чаша брашно (220 мл)
50 грама захар
100 мл прясно мляко
4 яйца
1 кутия варено кондензирано мляко
2 ч. л. бакпулвер
1 чаша орехи
50 грама стафиди
Приготвяне:
Прехвърлете 2/3 от консервата с кондензирано мляко в купа.
Добавете яйцата и захарта, и разбийте с миксер.
Изсипете брашното, пресято с бакпулвера, и объркайте еднородно тесто.
Нарежете на едро ядките. Изсипете половината в тестото, добавете стафидите, разбъркайте.
Изсипете тестото в намазнена и покрита с хартия за печене форма.
Печете във фурна, загрята на 180 градуса, до суха клечка (около 40 минути).
Докато сладкишът се пече, сложете останалото кондензирано мляко и прясното мляко в касерола, загрейте и разбъркайте до гладка смес.
Залейте готовия сладкиш, без да го охлаждате или изваждате от формата, с получения крем, и поръсете с останалите ядки.
Оставете да попие за няколко часа при стайна температура.
Добър апетит!