Мързелива орехова пита - нищо не месиш, нищо не точиш, а става супер вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелива орехова пита - нищо не месиш, нищо не точиш, а става супер вкусотия:
Мързелива орехова пита - нищо не месиш, нищо не точиш, а става супер вкусотия:
12860
Мързелива орехова пита - нищо не месиш, нищо не точиш, а става супер вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Проста и вкусна рецепта за орехов сладкиш , която няма как да не ви се понрави, ако сте любител на ядките. Нарекохме този сладкиш с орехи Мързеланка - просто защото е наистина много, ама много мързелив и дори новак в кухнята ще се справи отлично.

Представяме ви рецептата за орехов сладкиш Мързеланка :

Орехов сладкиш Мързеланка

Продукти:

1 чаша брашно (220 мл)

50 грама захар

100 мл прясно мляко

4 яйца

1 кутия варено кондензирано мляко

2 ч. л. бакпулвер

1 чаша орехи

50 грама стафиди

Приготвяне:

Прехвърлете 2/3 от консервата с кондензирано мляко в купа.

Добавете яйцата и захарта, и разбийте с миксер.

Изсипете брашното, пресято с бакпулвера, и объркайте еднородно тесто.

Нарежете на едро ядките. Изсипете половината в тестото, добавете стафидите, разбъркайте.

Изсипете тестото в намазнена и покрита с хартия за печене форма.

Печете във фурна, загрята на 180 градуса, до суха клечка (около 40 минути).

Докато сладкишът се пече, сложете останалото кондензирано мляко и прясното мляко в касерола, загрейте и разбъркайте до гладка смес.

Залейте готовия сладкиш, без да го охлаждате или изваждате от формата, с получения крем, и поръсете с останалите ядки.

Оставете да попие за няколко часа при стайна температура.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft