Мързелива орехова торта без печене- най- вкусното лакомство за 30 минутки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелива орехова торта без печене- най- вкусното лакомство за 30 минутки
Мързелива орехова торта без печене- най- вкусното лакомство за 30 минутки
306767
Мързелива орехова торта без печене- най- вкусното лакомство за 30 минутки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво си представяте, когато чуете думата "торта"? За мен винаги е бил любимият ми десерт с крем на пластове , за приготвянето на които отнема поне няколко часа. Особено ако всеки блат изисква отделно печене. Обичам, когато нещата са прости. Смесете съставките и сте готови! Затова домашната орехова торта наистина ме впечатли. В крайна сметка може да се направи дори без печене.

Най-трудната част е приготвянето на крема . Но всеки може да се справи с това. Необичайните слоеве за торта се състоят само от три съставки : ядки, бисквитки и масло. В резултат само за половин час получавате невероятен десерт с орехово-кремообразен вкус. А шоколадът и бананите са ми приятно допълнение.

    
 

Съставки

Орехи 150 гр

Масло 150 гр

Бисквитки 300 гр

Пшенично брашно 50 гр

Тъмен шоколад 150 гр

захар 130 гр

яйце 3 бр.

сметана 300 мл

Мляко 300 мл

ванилова захар 10 гр

банан 4 бр

 

готвене

Смесете яйцата, захарта, ванилията и брашното, разбийте добре с бъркалка до гладкост. Добавете млякото и сметаната 33%, сложете на среден огън и гответе, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.


Свалете сметаната от котлона, добавете парченца шоколад и 50 г масло, разбъркайте, за да се разтопи шоколадът. Оставете настрана, докато се охлади напълно. Периодично разбърквайте крема, за да избегнете появата на коричка отгоре. 


Запечете ядките в сух тиган, след това поставете в купа на блендер и нарежете. След това разбийте бисквитките на трохи с блендер и разбъркайте с ядките. Разтопете останалото масло и изсипете в сместа. Разбъркайте.


Поставете 22 см. оформящ ринг върху чиния, увит в фолио или хартия за печене. Разделете тестото на 4 части, а сметаната на 3.

Обелете бананите и нарежете на кръгчета.


Изсипете първия слой трохи, разпределете равномерно по дъното и леко уплътнете с чаша. След това покрийте със сметана, а отгоре сложете резенчета банан. Редувайте блатовете, завършвайки с ядково тесто. 


Покрийте тортата със стреч фолио и поставете в хладилник за поне 4 часа, за да стегне. Преди сервиране отстранете ринга и фолиото.

Ядковата торта с шоколадов крем е много нежна. Съветвам ви да не смилате ядките твърде силно, за да станат прекалено едри. По желание можете да украсите десерта с пресни горски плодове . Опитайте да замените бананите със сини сливи за съвсем различен вкус .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft