1 л прясно мляко
4 пудинга ванилия
10 супени лъжици захар
250 гр. маргарин
200 гр. пудра захар
100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
5 големи кроасана
32 бисквити
За украса:
1 пакетче суха сметана или течна сметана за разбиване
125 мл студено прясно мляко
2 супени лъжици захар
100 гр. шоколад
Ако ви притеснява приготвянето на сложни десерти, ето една лесна торта от кроасани, която няма да ви затрудни изобщо. Просто трябва да бъдете търпеливи до следващия ден, за да я опитате.
1. В тенджера на огъня поставете 800 мл мляко и 10 супени лъжици захар. Разбъркайте, докато захарта се разтопи, след което оставете млякото да заври.
2. Смесете пакетчетата пудинг с останалите 200 мл мляко. След като сместа на котлона започне да ври, добавете разтворения пудинг и бъркайте, докато получите необходимата гъстота. Оставете крема да се охлади.
3. В друга купа с миксер разбийте маргарина и пудрата захар. След това добавете маслената смес към охладения пудинг и отново разбийте, докато се съединят смесите. Разделете крема на две равни части.
4. Разтопете на водна баня двата вида шоколад поотделно. В едната част от пудинга добавете черния разтопен шоколад, а в другата - белия. Първо с миксер разбийте пудинга с бял шоколад, а след това - и с черния.
5. Във формата, където ще приготвяте тортата, сложете прозрачно фолио, но така че краищата му да излизат извън формата, така че да може да увиете после цялата торта.
6. Подредете на дъното 16 бисквити, като топите всяка в студено мляко, преди да я поставите във формата.
7. Над бисквитите изсипете от тъмния крем и го разпределете равномерно върху бисквитите.
8. Върху крема поставете кроасаните, предварително разрязани наполовина.
9. Над кросаните поставете белия крем и го намажете равномерно.
10. Отгоре подредете останалите 16 бисквити, също потопени в студено мляко. Затворете тортата с фолиото и я сложете да пренощува в хладилник.
11. На следващия ден отворете фолиото и с нож или ножица го разрежете и внимателно отстранете.
12. В купа сложете сметаната (или сметаната на прах), заедно с млякото и захарта. Бийте с миксер до необходимата твърдост. Намажете повърхността на тортата се намазва се с разбита сметана.
13. Разтопете шоколада с 2-3 супени лъжици масло и поръсете след това върху цялата торта.
Нарежете готовата торта на парчета и поднесете!