Мързеливи сарми

вход през zajenata.bg
Мързеливи сарми
admin
Добавена от: admin
26845
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ кг. лозови листа - пресни или консервирани
2 чаши ориз
2 чаши ситно нарязан лук
½ чаша зехтин
1 пресен домат, нарязан на ситно
1 с.л. прясна нарязана мента или 2 с.л. суха
1 с.л. прясно нарязан копър
1 с.л. прясно нарязан магданоз
сокът от 1 или 2 лимона
сол и черен пипер

Подгответе листата: махнете твърдите дръжки и ги бланширайте във вряща вода за 2-3 минути. Отцедете ги добре.
За плънката: в тенджерка с 2-3 с.л. зехтин запържете ориза, лука, билките, домата, солта и черния пипер за 5 минути. Загрейте фурната на 170 градуса. В тавичка сложете плътен слой от лозовите листа на дъното и по стените, без да оставяте празнини. Излейте плънката върху листата и покрийте с останалите листа (подобно на пай).
Залейте с останалия зехтин, лимоновия сок и водата - течността трябва да стига до средата на тавичката. Сложете върху листата няколко по-тежки огнеупорни чинии или покрийте с капак, ако има такъв (може и с алуминиево фолио). Печете за 35-40 минути, докато течността изври напълно, а оризът е готов. Ако е необходимо, добавете още малко вода и увеличете времето за печене.
Поднася се на стайна температура.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft