Мързеливки със сирене
28 Октомври 2013
237861
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбиват се яйцата, след което към тях се добавя киселото мляко, разредено с водата и заедно с угасената в него сода. Сместа се разбърква добре, след което се добавя постепенно брашното - трябва да се получи гъста каша. Прибавя се и натрошеното сирене и се обърква добре, за да се разпредели в тестото.
В добре загрят тиган с незалепващо покритие се загрява 1 непълна ч.л. олио. С голяма лъжица се гребва от тестото и се разстила в загрятата мазнина (без да се изтънява прекалено). Пържат се по 4-5 мързеливки наведнъж, като по средата на времето за приготвяне се обръщат от другата страна. Щом се зачервят добре, се вадят от тигана. Поднасят се топли с шарена сол или сладко по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари