Издълбавам зелката и пълня догоре - след час и половина на фурна става мозък! Забравяш за сармите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Издълбавам зелката и пълня догоре - след час и половина на фурна става мозък! Забравяш за сармите:
Издълбавам зелката и пълня догоре - след час и половина на фурна става мозък! Забравяш за сармите:
20167
Издълбавам зелката и пълня догоре - след час и половина на фурна става мозък! Забравяш за сармите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме наистина  оригинална рецепта  за пълнено зеле с вкусен пълнеж и неустоим аромат. Зелето не е необходимо да се реже, защото се пече цяло и се пълни с кюфтета и ориз.

Само опитайте и ще забравите отегчителните сарми и тривиалното свинско със зеле - гаранция! Ето и рецептата за Мързеливо зелево гърненце :

Мързеливо зелево гърненце

Продукти:

80 г ориз

1 зелка 

450 г кайма

1 глава лук

30 - 40 г магданоз

сол

червен смлян пипер

кориандър

подправки на вкус

100 мл растително масло

3 с.л. доматена паста

5 скилидки чесън

500 мл вода

мързеливо зелево гърненце

Приготвяне:

Първо, оставете ориза да се свари във водата. 

Почистете зелето от повредени листа.

Отрежете капаче в зелката и с нож отрежете вътрешността, за да направите нещо като гърне от зелето.

цяла зелка

издълбана зелка

В купа смесете каймата с варения ориз.

Смесете също със ситно нарязан лук и нарязан магданоз.

Подправете със сол, смлян черен пипер, смлян червен пипер и други подправки на вкус.

Разбъркайте старателно до компактна маса. 

кайма с ориз

От сместа оформете кюфтета.

Поставете кюфтетата в издълбаната зелка и я поставете в тава за печене. 

Смесете доматеното пюре в отделна купа с пресования чесън.

Подправете с подправки, сол и налейте вода.

Разбъркайте соса и залейте с него кюфтетата в зелката.  

зелка с кюфтета

Останалия сос излейте в тавата със зелката.

Покрийте зелето с отрязаната горна част.

Увийте в мокра хартия за печене, след това - с фолио.

Поставете в предварително загрята фурна на 200 ° C за 90 минути. 

пълнена зелка с кюфтета

Готово.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft