- 600 гр.свинско месо (може и с пилешко)
- 1 с.л.мед
- 2 с.л.горчица
- сол
- черен пипер
- олио за пържене
© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/24/kak-mozhno-prigotovit-myaso-bystro-no-bezumno-vkusno/
Една рецепта за всички, които обичат бързите и вкусни ястия. Приготвено така, свинското (пилешкото) става бързо и много вкусно, заради специалното сосче. Количеството на продуктите е по ваша преценка, но аз обикновено вземам 600 гр. свинско месо, лъжица течен мед и приблизително 2 лъжици горчица.
Как се приготвя мързеливо месце на тиган:
Ако месото е от хладилника, оставете го да почива за известно време на стайна температура. Нарежете на произволни и достатъчно големи късчета. Загрейте тигана и леко намажете с растително масло.
Поставете месото на сгорещения тиган и запечатайте на висока температура от двете страни буквално за по 1-2 минути.
Междувременно забъркайте „сосчето“ от горчица, мед и подправки.
Дръпнете тигана от огъня и намажете месото със соса, както е в тигана. Пъхнете го в предварително загрятата на 160 градуса фурна за 20-тина минути.
Приятен апетит