Пиле с ориз е едно от любимите ястия на българската трапеза, които се приготвят доста бързо и просто, а вие трябва само да сложите всичко в тавичката предварително. Най-добре е да подържите гърдите в заквасена сметана, да добавите любимите си подправки или да използвате домашна майонеза .
По този начин можете да печете не само бутчетата,а кълките и дори филетата, нарязани на парчета със среден размер и мариновани в соев сос без сол, така че месото да не е много сухо.
съставки
моркови 4 броя
лук 2 броя
ориз 1 пакет 500гр.
Пилешки бутчета 800 g
Заквасена сметана 2 супени лъжици
къри 0,5 ч.л.
Черен пипер 0,5 ч.л.
сол на вкус
вода 3 чаши по 200мл
Слънчогледово масло 3 супени лъжици
подготовка
В заквасена сметана, добавете солта, кърито, пипера, разбъркайте. Изсипете сместа на пилето и оставете за поне 30 минути. Нарежете на ситно лука, настържете морковите, запържете зеленчуците в тиган със слънчогледово олио.
Покрийте с фолио и го изпратете в пещта за 60 минути. Температурата трябва да бъде 180-200 градуса. 10 минути преди края на готвенето, отстранете фолиото.
Съвети за тези, които обичат пикантната храна: преди да изпратите тавичката във фурната, поставете няколко скилидки чесън в ориза . И не забравяйте да споделите рецептата за вкусно пиле с ориз с приятелите си!