Мързеливото зеле в гювече на свако, обожавам го, само като се сетя за него и лигите ми потичат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързеливото зеле в гювече на свако, обожавам го, само като се сетя за него и лигите ми потичат
Мързеливото зеле в гювече на свако, обожавам го, само като се сетя за него и лигите ми потичат
21965
Мързеливото зеле в гювече на свако, обожавам го, само като се сетя за него и лигите ми потичат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има нашенец, който не обича този вкусен зеленчук.

Има много видове рецепти с него – постно зеле, зеле на фурна, пиле със зеле, свински ребра със зеле и дори боб със зеле.

То е засищащо, евтино и полезно – какъв по-подходящ зеленчук за застудяващия сезон.

Предлагаме ви да си приготвите „мързеливо“ зеле в гювече и да се насладите на този чудесен вкус!

 

Ето и продуктите за тази вкусотия:

1 средно голяма зелка
2 с. л.

олио
500 г кайма
1 кубче бульон

1 с. л. сушена чубрица

5-6 стръка магданоз
150 г доматено пюре (може и повече)
1 к. ч. ориз

 

1. Нарежете зелето на ивици, сложете го в гювечето, сипете 1 ч.л. сол и го намачкайте с ръка.сол на вкус
червен пипер на вкус
 

зеле в гювеч

Вкусно зеле в гювеч


кайма доматен сок

2. На котлона в тиган със загрятото олио запържете каймата и добавете подправките, доматеното пюре и ориза.

Запържване на каймата с доматен сок

3. Прибавете каймата при зелето и разбъркайте. Сипете вода да покрие.

кайма и зеле

Кайма и зеле в гювече – голяма вкусотия

4. Печете във фурната 30 минути на максимална температура и после още 2 часа на температура 150 градуса.

 

5. В последните 20 минути махнете капака и увеличете температурата, за да се запече отгоре.

Трик: Ако трябва, долейте вода и разбъркайте.

 

Ако сте почитатели на зелето, гарантирано е, че вкусът на това ястие ще ви хареса.

Голям плюс е, че не е нужно да сте големи кулинари, приготвя се лесно и с малко продукти.

зеле с кайма

Готовото зеле с кайма

„Мързеливото“ зеле в гювече е чудесна вкусотия и рецептата не бива да се подминава. Да ви е сладко, мили хора, и наздраве! Ако рецептата ви допада, моля, споделете я с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft