Обичате мързеливите кнедли, но не искате да си цапате ръцете? Предлагаме ви още по-опростена рецепта, благодарение на която не е нужно да търкаляте и извайвате нищо. Оказва се, че ленивите са много нежни и вкусни.
Идеална храна за обилна закуска.
Какви съставки са необходими:
- 120-150 г брашно;
- 400 г извара;
- няколко лъжици захар
- едно яйце;
- една трета ч.л. сол.
Стъпка по стъпка процес на готвене:
Сложете изварата в дълбока купа, разбийте в яйцето, добавете сол и захар (захарта ще бъде достатъчна 1-2 супени лъжици в зависимост от вашия вкус). Смесете.
След като изсипете брашно, неговото количество ще зависи от размера на яйцето и влажността на изварата. Сипете брашно толкова много, че кнедлите да не останат сурови по време на готвене.
Трябва да имате еластично, доста гъсто и лепкаво тесто. Ще ви трябва плътна торба с изрязан ъгъл или торба за сладкиши. Напълнете част от това с тесто.
Налейте вода в тавата, осолете я и оставете да заври. Докато заври, трябва да изцедите тестото и да го нарежете, докато свърши. Можете да готвите мързеливките и в мляко.
Ето как можете лесно да приготвите кнедлите по елементарен и бърз начин и в същото време да не цапате ръцете, трапезата и кухнята си.
Когато мързеливките плуват по повърхността на водата, ги варете още минута.