Загрейте фурната на 160°C. Запечете леко смлените лешници в сух тиган на умерен огън и оставете да се охладят. Целите лешници сложете в торбичка за замразяване и ги натрошете с точилка на по-едри парченца. Смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа. Измийте морковите, обелете ги и ги настържете на ситно ренде. Обелете ябълката, махнете сърцевината и нарежете на дребни парченца.
Разбийте с миксера на пяна яйцата, кафявата захар и олиото. Прибавете настърганите моркови, смлените лешници и нарязаната ябълка. Най-накрая добавете брашнената смес и разбъркайте кратко, докато се смесят съставките. Напълнете тестото в покрити с намазнени хартиени капсули формички за мъфини и поръсете отгоре с натрошените лешници. Изпечете мъфините за 30-тина минути на средна скара във фурната. Опитайте с клечица дали са готови.
Мъфини Добро утро
18 Март 2013
10988
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари