![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
450 гр. бяло брашно
200 гр. захар
100 гр. масло
100 мл. пълномаслено мляко
125 мл. обикновено мляко
250 гр. черно или червено грозде
200 гр. фъстъчено масло
2 яйца
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. ванилов екстракт
Сложете маслото в малък огнеупорен съд и го разтопете на ниска температура, след което го дръпнете от огъня и оставете да се охлади леко.
В голяма купа сипете брашното, захарта, бакпулвера, канелата и ги разбъркайте добре. Измийте и разрежете гроздовите зърна на 2 и ги добавете към сухата смес, заедно с фъстъченото масло. Разбийте яйцата в топлото масло и ги излейте върху сместа със сухите съставки, заедно с млякото и ванилията. С помощта на нож за масло разбъркайте, режейки, сухата смес с течната, докато се смесят.
Намаслете форма за мъфини (12 броя) и разпределете тестото равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, след което оставете да се охладят във формичките за 15-тина минути, преди да ги извадите.