Брашното се пресява с ванилията и бакпулвера в купа. В средата се оформя кладенче. Отделно яйцата се разбиват със захарта, като постепенно се добавят олиото и прясното мляко (с разтвореното в него какао). Течната смес се сипва в кладенчето на сухата, като се бърка леко с лъжица (без да се разбива прекалено, за да не спадне обемът на мъфините при печенето).
Форма за мъфини се застила с хартиени кошнички и вътрешността им се намазнява и набрашнява леко. Гнездата се пълнят до средата с тестото, а отгоре се слагат по 1-2 ч.л. течен шоколад. Допълва се с още малко тесто (но не догоре!). Формата се пъха в загрята на 180°C фурна за около 20-25 минути (центърът на кексчетата трябва да се втвърди). Готовите мъфини се изваждат от фурната, оставят се да се охладят за 5 минути във формата, след което се изваждат с хартиените капсули. Поднасят се наръсени леко с пудра захар и аранжирани с плодове по желание.
Мъфини с шоколад
28 Януари 2014
65404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари