Страхотен вкус и копринена текстура, а се правят за 10 минути! Предлагаме ви две рецепти за мини мъфини , меки като гъбки, с еднакъв начин на приготвяне, а вие изберете коя ви е по-лесна. Резултатът е невероятно пухкави кексчета , копринено мекички и с равномерна текстура, без шупли:
Мини мъфини, меки като гъбки
РЕЦЕПТА 1 – НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 2 средно големи яйца, на стайна температура
- 60 г универсално брашно
- 40 г захар,
- 1 чаена лъжичка олио
- купа гореща вода, за да ускорите процеса на смесване
РЕЦЕПТА 2 – НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 4 яйца размер L
- 125 г захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 115 г универсално брашно
- 20 г нишесте/густин
- 30 г разтопено масло
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната до 180 C (350 F). Пригответе голяма купа и я напълнете до половината с гореща вода, след което поставете върху нея купата, в която ще чукнете яйцата.
Изсипете яйцата със захарта и първо разбийте на средна скорост до пяна, а ако е необходимо разбийте на най-висока степен, за да се разтвори захарта.
След като сместа увеличи обема си, изсветли се и се сгъсти, намалете скоростта, за да премахнете въздушните мехурчета, които може да са се образували по време на смесването.
Тази стъпка е ключът към успеха и може да отнеме 12-15 минути, докато сместа достигне етапа, в който се добавя брашното.
Пресейте брашното. След това използвайте шпатула и го добавяйте постепенно, като разбърквате бавно, докато се смесят добре.
Накрая добавете олиото и разбъркайте отново. Подгответе мини форми за мъфини, застлани с хартия, и изсипете тестото.
Печете на средна решетка за 15 до 20 минути до златисто кафяво.
Готовите кексчета се изпичат равномерно, а отвътре са с гладка, копринено мека текстура. Истинско удоволствие е да ги хапваш!
Да ви е сладко!