Японките отдавна са известни като едни от най-красивите и елегантни жени в света. На 30 изглеждат като на 18, а на 40 – като на 25.
Богата диета
Много хора смятат, че японците ядат само суши, но тяхното меню е много по-разнообразно. Освен риба диетата им включва морски дарове, треви, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай. В диетата им рядко се срещат висококалорични храни и бързо хранене. Те се придържат към принципа на сезонната и прясна храна, така че през зимата консумират месо, риба, супи и топли напитки, а през лятото предпочитат морски дарове, студени супи и салати.
Здравословен начин на приготвяне на храна
В Япония храната се приготвя предимно по здравословен начин – чрез варене, печене на скара, пара и задушаване с минимално количество масло.
Зеленчуците често се нарязват на тънки листове, за да се намали топлинната обработка и да се запази хранителната стойност. Естествената красота, цвят и вкус на храната са изключително важни за тях, затова внимателно подбират подправките и се стараят да не прекаляват с количествата, които могат да натоварят стомаха им.
Бавен ритъм на хранене
За японките консумирането на храна е истински ритуал. Хранят се бавно, на малки хапки и по-малки порции. Ястията рядко се украсяват, защото се набляга на естествения вид на ястието, а комбинирането на няколко различни ястия в една чиния се счита за безвкусно.
Ориз като основна съставка
Оризът е основна съставка в почти всяко японско ястие, обикновено се приготвя с малко сол и масло.
Разнообразна закуска
Закуската в Япония задължително включва разнообразни храни и няколко малки порции. Обикновено се състои от риба, ориз, омлет, мисо супа, соя и зеленчуци, придружени от чай.
Минимум сладкиши
Японците рядко ядат десерти, а когато го правят, те обикновено са лакомства на малки порции с ниско съдържание на захар, като оризов сладолед мочи. Не приготвят бомбастични торти и сладкиши.