На 50 изглеждат като на 25: Ето защо японките никога не напълняват и избягват напълно една храна

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
На 50 изглеждат като на 25: Ето защо японките никога не напълняват и избягват напълно една храна
3106
Снимков материал: pixabay.com
На 50 изглеждат като на 25: Ето защо японките никога не напълняват и избягват напълно една храна

Японките отдавна са известни като едни от най-красивите и елегантни жени в света. На 30 изглеждат като на 18, а на 40 – като на 25.

Ето каква е тайната на страхотния им външен вид, според Healthline.

Богата диета

Много хора смятат, че японците ядат само суши, но тяхното меню е много по-разнообразно. Освен риба диетата им включва морски дарове, треви, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай. В диетата им рядко се срещат висококалорични храни и бързо хранене. Те се придържат към принципа на сезонната и прясна храна, така че през зимата консумират месо, риба, супи и топли напитки, а през лятото предпочитат морски дарове, студени супи и салати.

Здравословен начин на приготвяне на храна

В Япония храната се приготвя предимно по здравословен начин – чрез варене, печене на скара, пара и задушаване с минимално количество масло.

Зеленчуците често се нарязват на тънки листове, за да се намали топлинната обработка и да се запази хранителната стойност. Естествената красота, цвят и вкус на храната са изключително важни за тях, затова внимателно подбират подправките и се стараят да не прекаляват с количествата, които могат да натоварят стомаха им.

Бавен ритъм на хранене

За японките консумирането на храна е истински ритуал. Хранят се бавно, на малки хапки и по-малки порции. Ястията рядко се украсяват, защото се набляга на естествения вид на ястието, а комбинирането на няколко различни ястия в една чиния се счита за безвкусно.

Ориз като основна съставка

Оризът е основна съставка в почти всяко японско ястие, обикновено се приготвя с малко сол и масло.

Разнообразна закуска

Закуската в Япония задължително включва разнообразни храни и няколко малки порции. Обикновено се състои от риба, ориз, омлет, мисо супа, соя и зеленчуци, придружени от чай.

Минимум сладкиши

Японците рядко ядат десерти, а когато го правят, те обикновено са лакомства на малки порции с ниско съдържание на захар, като оризов сладолед мочи. Не приготвят бомбастични торти и сладкиши.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft