Мариновано месо , за което нямате нужда от фризер и въпреки това ще остане прясно до 1 месец. Опитайте тази рецепта за мариновано месо в буркани за сладко и ще имате винаги запас от крехко и сочно месце .
Маринован врат в буркани за сладко
Продукти:
2 кг свински врат
4 скилидки чесън
40 г морска сол
3 ч.л. майорана
1 ч.л.
Приготвяне:
Пригответе стерилизирани буркани и ще започнете обработката на месото. Нарежете месото до такъв размер, че да пасне в бурканите.
Сега пригответе марината. Може да използвате 40 г морска сол или 25-30 г готварска сол. Към солта добавете черен пипер, майорана и счукан чесън.
Всичко се разбърква добре и в тази смес оваляйте нарязаното месо от всички страни.
Затворете съда с месото и приберете в хладилник за 2 дни.
След това време сложете месото в бурканите и затворете с капак.
Сложете памучна кърпа на дъното на голяма тенджера, поставете върху нея подготвените буркани и налейте вода до 3/4 от височината на бурканите.
Покрийте с капак и варете 2 часа от момента, в който водата заври.
След два часа изключете котлона и оставете тенджерата на котлона покрита с капак, докато изстине напълно.
Месото остава прясно в хладилник около 1 месец.
Пожелаваме ви добър апетит!