Вече ви дадохме няколко рецепти за постни сармички, но днес ще наблегнем на мръвката, която е задължителна на Коледа! Представяме ви изумителните Касапски сарми , които съчетават в себе си кисело зеле, пуешко и бекон по неповторимо вкусен начин! Ето рецептата за невероятните сарми с месо :
Касапски сарми
Продукти:
1 кг свинско месо от бут
1/2 кг бяло пуешко месо
бекон или сланина - с кожичката
5 стръка праз
чубрица, червен пипер, лют червен пипер, черен пипер
кисело зеле - цели листа
зелев сок
Приготвяне:
Подберете здрави листа от киселото зеле, без големи жилки.
За плънката: Нарежете на ситни кубчета месото, сланината с кожичката, праза и последователно ги запържете в олио. Щом променят цвета си, добавете подправките- чубрица, лют червен пипер, сладък червен пипер и черен пипер.
Подредете сармите в глинен съд, като първо на дъното сложете ситно нарязано зеле, по възможност кожичка от сланината, поръсени с черен пипер. Подредете сармите плътно една до друга, като върху всеки ред ръсите малко червен пипер до последния ред.
Най-отгоре покрийте с 2-3 зелеви листа. Залейте със зелев сок, така че да покрие сармите. Затворете гювеча плътно с капак и печете няколко часа (около 3 часа) на умерена фурна. Първоначално температурата е 200 градуса, след което се намалява на 150 градуса.