За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
На вид е обикновен, но като го разрежеш те чака изненада. Раиран сладкиш - лесно, бързо и чудно вкусно:
На вид е обикновен, но като го разрежеш те чака изненада. Раиран сладкиш - лесно, бързо и чудно...
9 Април 2019
62244
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Десерти
На вид е обикновен, но като го разрежеш те чака изненада. Раиран сладкиш - лесно, бързо и чудно вкусно:
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 гр.масло
250 гр.захар
1/4 ч.л.сол
7 яйца
150 гр.брашно
100 гр.нишесте
2 опаковки ванилова захар
2 супени лъжици какао
4-5 супени лъжици мармалад (малини, кайсии)
Този сладкиш ще ви вдъхнови и ще издигне на ново ниво приготвянето на десерти у дома. Продуктите за него са съвсем обикновени, необичаен е начинът на приготвяне и по-скоро - на подредба. Ето как се прави този фантастичен и вкусен сладкиш на ленти: Разбийте белтъците със солта. Маслото разбийте със захарта и добавете един по един жълтъците. Добавете брашното и нишестето, разбийте добре и прибавете внимателно разбитите белтъци към сместа. Разделете я на две части. В едната добавете ваниловата захар, а в другата - какаото. Пригответе тава за печене с размери приблизително 25 х 25 cm. Покрийте я с хартия за печене. Загрейте фурната до 250 градуса. Печете на най-горната скара. Поставете 3-4 супени лъжици от бялата смес в тавата. Разпределете я добре (имайте предвид, че бялата и черната смес трябва да бъдат разделени на три части). Поставете тавичката в предварително загрятата фурна и печете 2-3 минути. Извадете и отгоре поставете 3-4 супени лъжици от тъмната смес. Разпределете и запечете и нея за 2-3 минути. Повторете процедурата с остатъка от двете смеси. Накрая оставете сладкиша да се охлади. Нарежете сладкиша на 8 еднакви ивици. Както е показано на снимките, вземете една ивица, намажете я отстрани с мармалад, сложете до нея друга лента, така че да подредите 4 ленти една до друга. Подреждайте лентите върху прозрачно фолио. Намажете повърхността на подредените ленти с мармалад и повторете процедурата с останалите 4 ленти, като ги подреждате отгоре и ги обръщате, както е на снимката. Завийте сладкиша с фолиото и го сложете в хладилника, за да стегне. Отгоре го залейте с разтопен шоколад и го украсете по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари