На вид стават като истински, а на вкус се топят върху езика: Мамините прасковки от едно време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На вид стават като истински, а на вкус се топят върху езика: Мамините прасковки от едно време
На вид стават като истински, а на вкус се топят върху езика: Мамините прасковки от едно време
15525
На вид стават като истински, а на вкус се топят върху езика: Мамините прасковки от едно време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомняте ли си времето, когато сами си правехме сладкишите у дома? Ако понякога се връщате с носталгия към тези дни, то днешната рецепта е тъкмо за вас! Ще ви припомним как се правеха любимите на всички сладки прасковки - неизменен гост на трапезата за всеки по-голям семеен празник . Продуктите са простички, а кремът е по желание - може да използвате мармалад по избор, течен шоколад, смес от масло и издълбаното от сладките и пр.

прасковки едно време

Мамините прасковки от едно време

Продукти:

  • брашно - 450-500 гр.
  • маргарин или масло - 180 гр.
  • яйца - 2 броя
  • сурови жълтъци - 2 броя
  • захар - 8 супени лъжици
  • сол - щипка
  • лимонов сок - от половин лимон
  • бурканче мармалад по избор
  • сода - 1 ч.л.
  • сок от цвекло - 3-4 супени лъжици
  • сок от моркови - 3-4 супени лъжици

Приготвяне:

В дълбока купа счупете 2 яйца, добавете жълтъците и захарта.

Разбийте с миксер. Добавете лимоновия сок, содата, угасена в него, размекнатото масло и солта към сместа. Отново разбийте хубаво. Постепенно добавяйте брашно. Замесете тестото. То трябва да бъде меко, но без да лепи по ръцете. Поставете тестото в хладилника за 1 час.

прасковки

С ръце оформете тестото на "саламче" и го разделете на 16-18 части. Оваляйте топчета и ги подредете на намазана или застлана с хартия за печене тава. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете бисквитките за 15-20 минути (трябва да останат светли).

домашни прасковки

Когато се охладят малко, разрежете наполовина и издълбайте средата. Напълнете с мармалад по избор, смесен с издълбаните трохи. Може да добавите и смлени орехи, а също и още меко масло - според това, как ги предпочитате. Слепете двете половини на бисквитките. Потопете едната страна на прасковките в сок от моркови, а другата - в сок от цвекло. Може да използвате и сладкарски бои, ако разполагате с такива. Оваляйте готовите бисквитки в кристална захар. По желание забодете в единия край малки клонки от мента или чемшир, за да заприличат на истински.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft