На вкус е между Снежанка и пържени тиквички - това ми е коронната рецепта за лятото, избиват се за нея:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На вкус е между Снежанка и пържени тиквички - това ми е коронната рецепта за лятото, избиват се за нея:
На вкус е между Снежанка и пържени тиквички - това ми е коронната рецепта за лятото, избиват се...
84121
На вкус е между Снежанка и пържени тиквички - това ми е коронната рецепта за лятото, избиват се за нея:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено, когато правим торта, работата е сериозна - печене на блатове, бъркане на кремове, сглобяване и пр. Е, тук случаят изобщо не е такъв.

Всичко става много лесно, а резултатът е божествена наслада, която дарява прохлада в летните жеги. Ако досега не сте били привърженици на солените торти , то тази ще промени мнението ви. Тортата от тиквички на вкус е нещо средно между салата Снежанка и пържени тиквички , с някои допълнителни "подобрения", които правят от вкуса бомба! Запрятайте ръкави и да започваме:

Торта от тиквички

За тортата подберете сочни и млади зеленчуци, които все още не са образували семена. Между слоевете можете да поставите всякакви зелении, домати, печени чушки или патладжани.

торта от тиквички

Продукти:

3 млади тиквички 
200 гр.заквасена сметана или гъсто кисело мляко 
200 гр.краве сирене или меко сирене 
връзка рукола или друга зелена подправка 
връзка копър 
1 скилидка чесън (може и повече, ако обичате)
подправки, сол на вкус

Приготвяне:

Измийте внимателно тиквичките и обелете кората, ако е необходимо. Нарежете по дължина на резени с дебелина 0,5–1 см. Поставете в купа, посолете, добавете подправки и оставете да престоят 10 минути.
Поставете тиквичките на скара или в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете във фурната на 200 градуса до готовност. Веднага след като тиквичките омекнат и леко се зачервят, това означава, че са готови.
Докато се пекат, пригответе соса. Смесете заквасената сметана със зелените подправки, счукания чесън, сол и подправки на вкус.
Щом тиквичките изстинат, започнете да сглобявате тортата.
Поставете тиквичките на един пласт в голяма чиния. Намажете ги със соса и поръсете с настъргано сирене. Повторете с останалите тиквички и плънка. Отгоре намажете тортата с остатъците от соса и украсете с пресни билки.
Можете да си хапнете незабавно, но е по-добре да я сложите в хладилника за няколко часа, така че да се напои хубаво и да попие вкусовете. 

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft