А ето и как да си го направите сами
Днешното предложение е нещо, което е не просто за похапване, а за наяждане. Пробвайте да се справите с приготвянето на вкусен киш с бекон.
Продукти:
За блата:
250 г брашно
1 яйце
125 г масло
3 с.л. вода
сол
За плънката:
200 г бекон или шунка на кубчета
100 г гъби, нарязани на ситно
1/2 глава лук
3 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
2 печени чушки
5-6 черни маслини
4 яйца
100 г кашкавал на кубчета
200 г заквасена сметана
черен пипер
магданоз
няколко листа целина
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, маслото, солта, яйцето и водата. Омесете меко тесто. Увийте го в готварско фолио и го оставете в хладилника за 2 часа. В тиган запържете леко бекона заедно с наситнения кромид, чесън и зелен лук.
Добавете гъбите, печените чушки нарязани на жулиени, магданоза и целината нарязани на ситно. Овкусете със сол. Отделно разбийте добре яйцата със сметаната и кашкавала и овкусете с черен пипер. Разточете полученото тесто на кора с дебелина 3 мм и го поставете в намаслена тавичка. Необходимо е да оформите стени с височина 3 мм. С вилица го набодете на няколко места и изпечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като изстине може да изсипете готовата плънка и залейте с млечната смес. Наредете маслините и запечете за още 30 минути.
Източник: Dnes.bg.