На какво ме научи само свекървата, цял живот ще й бъда благодарна. Тази рецепта надмина всичките ми очаквания

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На какво ме научи само свекървата, цял живот ще й бъда благодарна. Тази рецепта надмина всичките ми очаквания
На какво ме научи само свекървата, цял живот ще й бъда благодарна. Тази рецепта надмина всичките...
633453
На какво ме научи само свекървата, цял живот ще й бъда благодарна. Тази рецепта надмина всичките ми очаквания
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Варен пилешки колбас в чаша : Радост за небцето!

Всички сме чували за опасностите от покупката на колбас. Преработените меса не са най-добрия избор, но понякога сме толкова нетърпеливи, че решаваме да се поглезим с парче купен салам.

Най-добрият вариант на подобна ситуация, е да си направим домашен колбас или наденица. Ако ви се струва, че тази идея е неизпълнима, следващата рецепта е точно за вас!

Този диетичен колбас може да се дава дори на деца. Той се приготвя от пилешко филе и е много по-здравословен от бургерите по ресторантите за бързо хранене. Ще ви трябват още блендер и обикновени керамични чаши.

 

Съставки:

500 грама пилешко филе

400 грама прясно мляко

1 яйце

2 супени лъжици нишесте

6 скилидки чесън

2 чаени лъжички сол

1/2 чаена лъжичка захар

1/3 чаена лъжичка черен пипер

1/3 чаена лъжичка кориандър

1/3 чаена лъжичка кардамон

1/3 чаена лъжичка индийско орехче

 

Начин на приготвяне:

Нарежете филето и го смелете в блендер на паста. На части излейте прясното мляко при него. Добавете подправките, солта, захарта и нишестето. Добавете яйцето и смления чесън. Смесете всичко. Трябва да получите хомогенна смес с бял цвят.

Намажете с маслото чашите и ги напълнете с каймата, която трябва да заема 4/5 от техния обем. Внимателно увийте чашите с фолио.

Напълнете голям съд с вода. В долната част можете да поставите парче плат. Когато водата се загрее, сложете чашите с месо. Водата трябва да стига до около половината на чашите. Оставете да заври и варете още 40 минути.

Когато чашите се охладят, извадете колбаса.

Не се страхувайте да експериментирате! Към сместа можете да добавите сирене, билки, маслини, гъби. Колбасът може да се запържи преди сервиране, а вие ще получите натурален и вкусен продукт.

Този деликатес ще заеме достойно място в менюто на грижовната домакиня! Хареса ли ви рецептата? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft