Изключително лек и вкусен крем по турска рецепта с атрактивен външен вид. Може да се направи с ягоди, киви или банани! Имах чаша мляко в хладилника и докато се чудех какво да приготвя с нея, попаднах на тази рецепта в мрежата.
Снимка: YouTube
Крем Магнолия по турска рецепта
Продукти (измерени с чаша от 200 мл):
- 1 литър прясно мляко
- 1 чаша (7 с.л.) захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици нишесте
- 2 жълтъка
- 1 ванилова захар
- 1 чаша заквасена сметана
- 1 пакет бисквити - обикновени или "Petit Beur" с какао или друга марка с масло
- 100 г лешници или орехи
- 10-15 ягоди (или банани, киви - по желание)
Приготвяне:
В тенджера се смесват захарта, нишестето, брашното, ванилията и жълтъците. Постепенно добавете млякото, като разбивате енергично с бъркалка.
Слагате тенджерата на котлона и започвате да бъркате непрекъснато. Когато заври, намалете котлона и бъркайте до получаване на кремообразна консистенция.
Свалете от котлона и ако има бучки, разбийте с миксер до гладкост. Докато кремът се охлажда (покрийте го с прозрачно фолио в контакт), смелете в блендер бисквитите и лешниците и ги изсипете в купа.
Снимка: YouTube
След като кремът се охлади, добавете сметаната и разбъркайте до гладкост.
Подгответе красиви чаши.
Първо на дъното сложете две супени лъжици от сместа от смлени бисквити и лешници, отстрани на чашата наредете разполовени ягоди (киви, банани) и отгоре залейте с крема.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
После отново натрошени бисквити и лешници, крем, натрошени бисквити и лешници и завършвате с украса от ягоди (киви, банани).
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube