На кои дати трябва да сложим зеле, за да стане перфектно хрупкаво и уникално вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На кои дати трябва да сложим зеле, за да стане перфектно хрупкаво и уникално вкусно
На кои дати трябва да сложим зеле, за да стане перфектно хрупкаво и уникално вкусно
75274
На кои дати трябва да сложим зеле, за да стане перфектно хрупкаво и уникално вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Правилно кисело зеле е абсолютен деликатес на нашата софра! Тъй като киселото зеле се счита за национално ястие и стигнаха до извода, че за това има определено време и редица тънкости.

Азиатците, които са известни с пристрастяването си към ферментиралите храни, също спазват специални правила за ферментация. Не е изненадващо, че такова зеле е получено чрез млечнокисела ферментация, и е изключително полезно за храносмилателната система , насърчава апетита и е богато на витамин С.

 

Как да ферментира зелето по календар

Смята се, че най-благоприятният ден за кисело зеле е 14 октомври. Но през 2019 г. попада на пълнолунието, което според специалистите е изключително неблагоприятно за осоляване. Как са свързани лунният календар и зелето помежду си?

Мистиката и суеверието, разбира се, се срещат. Всъщност приливите и отливите, промените в налягането и температурата и магнитното поле на Земята зависят от фазата на Луната. Съответно се създават благоприятни и не много благоприятни условия за ферментация. Най-подходящите дни падат на изгряващата луна, а през 2019 г.

това са 6 подходящи дати.

29 октомври
31 октомври
11 ноември
28 ноември
6 декември
9 декември

Зеленото сложено на някоя от тези дати бързо става и е хрупкаво, кисело и омеква, а именно ферментира. Разбира се, за пълен успех се нуждаете от подходяща рецепта за кисело зеле .

Рецепта за бързо кисело зеле за 3 дни

Най-доброто кисело зеле се готви в собствен сок. Това е най-старата и в същото време най-лесната рецепта. За него изберете глави от зеле, които са леко сплескани отгоре и отдолу - зелето с тази форма е най-подходящо.

Ще ви трябва:

2 глави бяло зеле
1 морков
45 г сол
1 ч.л. захар

Нарежете зелето на ситно и смесете с настърганите моркови. След това го разбъркайте със сол, докато сокът започне да се откроява. Прехвърлете го в контейнер, поставете го притиснато с нещо тежко и дръжте при стайна температура в продължение на 3 дни. Веднага щом е готово, сокът ще изтече, така че е по-добре да сложите нещо или да поставите повече съдове 

 

За да разнообразите вкуса му в киселото зеле могат да се добавят червени боровинки, сливи, ябълки, семена от кимион, червени чушки, хрян, карамфил, гъби, цвекло, чушки и целина. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft