Коренът от джинджифил съдържа огромно количество микро и макроелементи, витамини и незаменими аминокиселини. А сокът му е концентрат на всички тези ценни компоненти . Лекарите препоръчват да го пиете за укрепване на имунитета, както и при повишен физически или емоционален стрес. За какво друго е полезна тази напитка, прочетете в статията.
Ще споделим рецептата за приготвяне на сок от джинджифил и ще ви кажем какво трябва да направите, за да победите специфичния му вкус. Напитката ще помогне не само да подобрите здравето си, но и да загубите тези излишни килограми .
Предимства на джинджифиловия сок
подобрява храносмилането и стимулира чревната подвижност;
ускорява метаболизма;
намалява мускулната болка;
помага да се отървете от гадене и сутрешна болест;
помага за премахване на токсините от тялото;
помага за укрепване на сърдечно-съдовата система;
подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите;
подобрява потентността;
нормализира обмяната на мазнините.
Рецепта за сок от джинджифил
Ще ви трябва
200 г корен от джинджифил
120 мл лимонов сок
2 с.л. мед
1 литър вода
Как да си го приготвя
Смелете измития и обелен джинджифил с пасатор или ренде. Добавете мед, лимонов сок и вода. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за 2 часа. Можете да го оставите и за през нощта, тогава напитката ще се окаже с по-наситен вкус.
Прецедете сокът през цедка или тензух. Изстискайте добре джинджифиловата маса. Ще имате концентриран сок от джинджифил, който може да се съхранява в хладилник до 5 дни.
За употреба е желателно да се разрежда (по ваша преценка):
С вода. Добавете на вкус, за да направите вкусна и освежаваща напитка.
Сок от ананас . Тази опция е популярна в Африка. Сокът от ананас намалява наситеността на джинджифиловия сок и му придава сладък вкус. И също така тази комбинация допринася за загуба на тегло.
Ябълка и / или сок от моркови . Такъв коктейл със сладко-пикантен освежаващ вкус също ще бъде полезен за изцеление на тялото.
Чай от хибискус . За целта сварете чай от хибискус както обикновено и го оставете да се вари в продължение на половин час. След това се добавя към сокът от джинджифил. Вкусно е както в топла, така и в студена форма.
Противопоказания за употребата на сок от джинджифил
Джинджифилът и неговият сок не трябва да се консумират при хора:
страдащи от алергия;
деца;
бременни и кърмещи жени;
страдащи от възпалителни заболявания на храносмилателната система (гастрит, язва, панкреатит);
страдащи от хипертония.
В първите няколко приема обаче се ограничете до малки порции от напитката. Това е необходимо, за да се проследи реакцията на организма към сока . При добра поносимост, както и при хора с голямо телесно тегло, количеството напитка може да се увеличи.
Бъдете здрави и споделете нашата статия с приятелите си!