На стари години преоткрих синия домат- вкусен, лесен за готвен и достъпен за всеки бюджет

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На стари години преоткрих синия домат- вкусен, лесен за готвен и достъпен за всеки бюджет
На стари години преоткрих синия домат- вкусен, лесен за готвен и достъпен за всеки бюджет
48340
На стари години преоткрих синия домат- вкусен, лесен за готвен и достъпен за всеки бюджет
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес те се наричат ​​„ сини домати “ и се добавят към голямо разнообразие от ястия. Те са задушени, пържени, печени. И всичко това в името на едно нещо - специалния вкус, който придават на всяко ястие. Подобно на много други зеленчуци, съдбата е хвърлила патладжанът далеч от истинската му родина. 

Патладжанът с пиле на фурна е вид гювеч тип запеканка. Изключителен, като останалите, така че определено ще ви хареса. Ето всичко, което ви трябва: патладжани, домати, кашкавал, пилешко месо. Подгответе и направете една от семейните си вечери специална.

 

 

Съставки

Патладжан 1кг

Пилешко филе 2 бр.

Чери домати 15 бр.

Соев сос 1 супена лъжица

кашкавал 150 g

Чесън 1 скилидка

Сол 0,5 ч.л.

 

подготовка

Нарежете месото на тънки ивици. Изсипете го в дълбок съд. Добавете соевия сос към месото. Оставете го в тази марината за около час. Междувременно нарежете патладжаните на филийки. Дебелината на кръга е около 5 мм.

Подправете зеленчука със сол и оставете настрана за 10 минути. След 10 минути изцедете зеленчуците и подсушете всяко парче със салфетки.

Вземете тавичка за печене. Не забравяйте да я намажете със слънчогледово масло. Използвайки половината от патладжана, подравнете дъното на тавата. Настържете кашкавала и поръсете около половината от патладжана.

Следващият слой ще бъде нарязаното пилешко филе. Сега нарежете чери доамтките наполовина и ги поставете отгоре на филето. Поставете другата половина от патладжана върху черитата и поръсете зеленчуците с останалия кашкавал

Задайте температурата на 180 ° C. Изпратете ястието да се пече 45 минути. Поръсете готовия и горещ гювеч с нарязан чесън.

Мнозина не обичат патладжана, твърдейки, че тези зеленчуци не са нищо особено. Вероятно те просто не са опитали това прекрасно ястие. Само 20 минути, за да приготвя всичко!  Имате ли приятели, които обичат да опитат нещо ново? Помогнете им с тази рецепта.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft