Днес те се наричат „ сини домати “ и се добавят към голямо разнообразие от ястия. Те са задушени, пържени, печени. И всичко това в името на едно нещо - специалния вкус, който придават на всяко ястие. Подобно на много други зеленчуци, съдбата е хвърлила патладжанът далеч от истинската му родина.
Патладжанът с пиле на фурна е вид гювеч тип запеканка. Изключителен, като останалите, така че определено ще ви хареса. Ето всичко, което ви трябва: патладжани, домати, кашкавал, пилешко месо. Подгответе и направете една от семейните си вечери специална.
Съставки
Патладжан 1кг
Пилешко филе 2 бр.
Чери домати 15 бр.
Соев сос 1 супена лъжица
кашкавал 150 g
Чесън 1 скилидка
Сол 0,5 ч.л.
подготовка
Нарежете месото на тънки ивици. Изсипете го в дълбок съд. Добавете соевия сос към месото. Оставете го в тази марината за около час. Междувременно нарежете патладжаните на филийки. Дебелината на кръга е около 5 мм.
Вземете тавичка за печене. Не забравяйте да я намажете със слънчогледово масло. Използвайки половината от патладжана, подравнете дъното на тавата. Настържете кашкавала и поръсете около половината от патладжана.
Следващият слой ще бъде нарязаното пилешко филе. Сега нарежете чери доамтките наполовина и ги поставете отгоре на филето. Поставете другата половина от патладжана върху черитата и поръсете зеленчуците с останалия кашкавал
Задайте температурата на 180 ° C. Изпратете ястието да се пече 45 минути. Поръсете готовия и горещ гювеч с нарязан чесън.
Мнозина не обичат патладжана, твърдейки, че тези зеленчуци не са нищо особено. Вероятно те просто не са опитали това прекрасно ястие. Само 20 минути, за да приготвя всичко! Имате ли приятели, които обичат да опитат нещо ново? Помогнете им с тази рецепта.